Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Ga weer door het leven dansen!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Ga weer door het leven dansen!

door | Leven, Persoonlijke ontwikkeling

Het is zover; 2019 is echt begonnen!  Heerlijk vind ik het; zo’n nieuw jaar met nieuwe kansen. Kansen die in een land als Nederland simpelweg voor het oprapen liggen. Je moet ze natuurlijk wel zien, die kansen en misschien wel nog belangrijker, je moet ze willen zien en durven pakken. 

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Ga weer door het leven dansen!

Ik vind het een prachtig motto voor het nieuwe jaar; ga weer door het leven dansen! Bij door het leven dansen denk ik aan een vrolijk, licht, luchtig, fris, positief, mooi, schoon, blij, energiek, gezond en gelukkig leven vol plezier en moeiteloosheid.

Door het leven dansen

Staat voor mij synoniem aan weg met de warboel, geen ruimte meer voor overbodige ballast, tijd voor jezelf, ontspanning, vreugde, orde in de chaos, balans en vooral doen wat je zelf belangrijk en leuk vindt, ongeacht wat de mening van anderen daarover is. Lekker ongecompliceerd en helemaal je eigenste zelf zijn.

Het leven als moeizaam proces

Toch is het leven voor velen van ons een soort van moeizaam proces. We klagen, zeuren en zaniken wat af met z’n allen. Het weer is sowieso nooit goed, nooit eerder hoorde ik zoveel mensen klagen over de warmte als in 2018 of lijkt dat maar zo? Het lijkt wel of we steeds ontevredener, ongenuanceerder, intoleranter, onbeleefder en vooral ongelukkiger worden. We vinden massaal heel veel dingen oneerlijk in het leven, hebben overal recht op vinden we zelf. En ja, ik begrijp dat als je de afgelopen 15 jaar geboren bent in een land als Syrië. Maar als je in Nederland woont, mwaaah , dat is toch twijfelachtig. En ja hoor, ik vind de zorgkosten ook bezopen hoog, ben ook niet dol op politiek en vind het echt te gek voor woorden dat je zelf zo’n beetje je volledige tandartsrekening moet betalen, omdat er geen verzekeringen zijn die bijvoorbeeld de kosten voor parodontitis vergoeden.

Eigen verantwoordelijkheid

En toch vind ik het ongepast, al dat gezeik en gejammer. Omdat we in een land als Nederland oneindig veel keuzes en mogelijkheden hebben. We mogen en kunnen zijn wie we werkelijk zijn. We kunnen en mogen zelf onze eigen keuzes maken. Je moet ze wel willen maken. Durven maken. Je eigen verantwoordelijkheid nemen om die dingen te doen die jij belangrijk vindt in jouw leven. Je kunt die verantwoordelijkheid afschuiven op anderen en straks aan het einde van je leven overal en nergens spijt van hebben en anderen de schuld blijven geven. Je kunt ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven en ervoor zorgen dat je leven weer leuk wordt! De keuze is aan jou en aan niemand anders.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen

Wat wil jij het mooie nieuwe jaar 2019 anders gaan doen in je leven? En hoe pak je dat aan? Misschien wil je minder snel geïrriteerd en boos zijn? Eerst aan en om jezelf leren denken en daarna pas aan anderen (en nee, dat is niet egoïstisch!). Wil je in 2019 echt je doelen bereiken, je huis opruimen en misschien wel naar het buitenland emigreren. Positiever, blijer, luchtiger in het leven staan? Of assertiever worden, minder aardig zijn en vaker nee zeggen?

Ga weer door het leven dansen!

Ach, wat het ook is wat jouw wensen, dromen, verlangens en idealen ook zijn, ik
hoop met heel mijn hart dat al je wensen en dromen mogen uitkomen en vooral dat je weer door je eigen leven gaat dansen!

Ik wens je een fantastisch, licht en vooral vrolijk 2019!

Door je leven dansen in 2019 en je dromen echt waarmaken?

Kies voor zo’n leuk online programma of voor coaching als je liever persoonlijke begeleiding hebt. 

‘Dans, geniet, schitter en straal.

Kies er niet eentje, maar doe het allemaal!’

 

Meer leuke blogs

Social media

Delen is houden van!