Gewoonten van negatieve mensen

Gewoonten van negatieve mensen

door | Bewustwording, Leven

Ook negatieve mensen hebben gewoonten. Dit zijn vaak gewoonten waardoor mensen nog negatiever worden. Wil je negatief worden, zijn en blijven? Dan zijn dit je gewoonten! Wil je juist een positief leven? Dan weet je ook wat je te doen staat…

Negatieve mensen

* Klagen, zaniken en zeuren altijd
Ze klagen nooit niet. Gelukkig is er voor deze mensen altijd reden om te klagen en te jammerhouten.

* Zijn altijd slachtoffer van iets of iemand
Negatieve mensen zijn meester in het naar zich toetrekken van de slachtofferrol. Alles wat hen overkomt is negatief. Zij zijn altijd slachtoffer. Hebben altijd pech. En o, wat voelen ze zich daar goed bij. Dat zie je overigens niet aan ze af, negatieve mensen kijken altijd chagrijnig.

* Zijn negatief en zuur
Deze mensen hebben geen negatieve levenshouding, ze zijn negatief. En zuur. Tot op het bot. Iets aardigs zeggen is er niet bij en als ze niks negatiefs te vertellen hebben, verzinnen ze gewoon iets.

* Nemen geen verantwoordelijkheid
Negatieve mensen hebben geen zelfkennis en nemen geen verantwoordelijkheid voor hun eigen handelen. Ruzie? Altijd de schuld van die ander. Meningsverschil? Overkomt ze. Eigenlijk overkomt het hele leven deze mensen. Een goede reden om nooit en te nimmer kritisch naar het eigen handelen te hoeven kijken en gewoon lekker de verantwoordelijkheid buiten zichzelf te leggen en af te schuiven op anderen. Lekker makkelijk.

* Maken zich constant druk wat de rest van de wereld van hen vindt
Negatieve mensen vragen zich altijd af wat anderen van hen vinden, hoe de buurvrouw over hen denkt, wat die achterneef heeft gezegd en waarom de tandarts zo onaardig deed. Voor deze mensen is de wereld een groot complot tegen hen. En doordat ze dat denken is dat ook zo.

* Roddelen en praten gemeen over anderen
Omdat negatieve mensen denken dat anderen gemeen over hen praten en roddelen, doen ze dat zelf ook. Oog om oog, tand om tand is heel gewoon voor negatieve mensen.

* Dulden geen kritiek of tegenspraak
Als negatievelingen kritiek krijgen, gaan ze met hun hakken in het zand. En diep ook, Jouw kritiek heeft niets met hen te maken, dat ligt helemaal aan jou. Negatieve mensen verbreken snel het contact en willen jou noooooit meer zien als je kritiek of feedback uit, hoe licht of opbouwend ook.

* Tonen geen medeleven en kennen geen mededogen
Het eigen schuld, dikke bult-principe is uitgevonden door een negatief mens. Is er iemand ziek? Eigen schuld, want teveel bitterballen gegeten. Een aanrijding met de fiets gehad? Eigen schuld, want vast geen licht op de fiets. Dit eigen schuld, dikke bult-principe geldt dan weer niet als deze mensen zelf iets mankeert of overkomt. Dan gaat men snel over op klagen of zich de slachtofferrol toe-eigenen.

* Staan niet open voor nieuwe, frisse ideeën
Negatievelingen zijn niet open minded en ze zijn zo flexibel als een betonnen paal. Alleen hun eigen denkbeelden zijn goed en alles wat nieuw is, is per definitie niet okee. Negatieve mensjes zitten erg vastgeroest in hun ouderwetse en vooral starre opvattingen.

* Doen veel dingen die ze niet willen doen
Negatieve mensen doen veel dingen die ze ‘eigenlijk’ niet willen doen. Onder het mom van ‘iemand moet het doen’ doen ze ze ‘toch maar’. Toch ken ik niemand die luistert naar de naam ‘iemand’, jij? Te veel dingen tegen heug en meug doen, ja, daarvan word je pas echt negatief.

* Negatieve mensen zijn ongelukkig
En dat is ook wel heel logisch. Hoe kun je gelukkig zijn als je zo negatief in het leven staat?

Wat kies jij?

Positief of negatief zijn? Het zal je duidelijk zijn dat als je bovenstaande omdraait je leven er een stuk plezieriger, vrolijker, gelukkiger en positiever uitziet dan wanneer je kiest voor de negatieve variant. En een keuze? Die heb je altijd en iedere dag opnieuw.

Liever positiever?

Dan is de online cursus Leef positief echt iets voor jou! En die is ook hartstikke leerzaam en leuk als je al positief ingesteld bent!

‘Geluk vind je in jezelf en nergens anders…’

**Jolanda Toet**

 

Meer leuke blogs

Social media

Delen is houden van!