Het is maar net hoe je het bekijkt

Het is maar net hoe je het bekijkt

door | Mindset, Persoonlijke ontwikkeling

Alles in het leven heeft minimaal twee kanten; goed en fout, zwart en wit, veel en weinig, yin en yang, minder en meer, zon en maan, groot en klein. Welke kant zie jij en misschien een nog wel belangrijker vraag; welke kant wil jij zien? Want weet je; het is maar net hoe je het bekijkt…
Half vol, half leeg of?
Is jouw glas half vol of half leeg? Ik zie het mijne als navulbaar… Zo zie je maar, vaak zijn er meer kanten dan slechts de twee meest gebruikelijke, opvallende of in het oog springende.
Hoe zie jij het leven; manier 1

Zie jij de wereld als een slechte verdorven plek vol hyperconsumerende mensen die de wereld en de aarde steeds verder kapot maken? De mens als gewelddadige allesverwoestende factor van mens, dier en milieu? De wereld als veilige en slechte plek die hoe dan ook niet meer te redden is?

Hoe zie jij het leven; manier 2
Of zie jij de wereld als een veilige plek waarin we vredig en gelukkig met elkaar kunnen samenleven? Een wereld die niet altijd mooi is, maar vaak ook wel. Omdat we dingen met elkaar delen, we elkaar graag willen helpen en steunen. Een wereld waarin we gezamenlijk onze krachten bundelen, hoe klein ze ook zijn om het milieu en de natuur beter en mooier te maken? De wereld als wonderschone plek waar je vol vertrouwen naar de toekomst kijkt?
Zo zie ik het leven
Nooit zag ik het leven en de wereld als in manier 1; negatief, vol haat, geweld en zonder liefde. Nooit. Wel zag ik het leven en de wereld stukken negatiever dan ik ze nu zie. Mijn huidige kijk op het leven is namelijk die van manier 2; positief en vol vertrouwen in een mooie toekomst.
Hoe word je positiever?
Nou ben ik nooit een rasnegatieveling en pessimist geweest, maar toch, zo positief als ik nu ben, was ik ook niet. Dat heb ook ik geleerd. Ik schrijf hier bewust niet moeten leren, want niemand is verplicht om positief in het leven te staan. Niemand moet een positieve levenshouding ontwikkelen. Als jij ervoor kiest lekker pessimistisch in het leven te staan, dan is dat prima. Als je je maar realiseert dat de wereld nog nooit beter en mooier is geworden door een zwartgallige zuurpruim met een negatieve levenshouding…
De wereld een beetje mooier kleuren
De wereld wordt mooier, gekker, leuker, blijer, vrolijker en positiever van mensen met een positieve levenshouding. Van mensen die je aan het lachen maken, die er voor je zijn als je ze nodig hebt, die je hun laatste tientje lenen omdat jij naar de kermis wilt, die vrolijk en optimistisch zijn, van een beetje malle mensen en mensen die altijd en helemaal zichzelf zijn. Dat zijn de mensen die de wereld mooier maken!
Het is maar net hoe je het bekijkt
En weet je, eigenlijk is het allemaal niet zo zwart-wit. Het is hartstikke simpel; iedereen heeft zijn eigen waarheid. Het is maar net hoe je het bekijkt!
Een positievere levenshouding ontwikkelen?
Daarover zeer binnenkort meer op dit blog.

‘De wereld is nog nooit mooier,

vreedzamer, positiever,  vrolijker of

leuker geworden van en door

negativiteit’

Delen is houden van!