Vraag: hoe lang doen mensen gemiddeld over een cursus?

Vraag: hoe lang doen mensen gemiddeld over een cursus?

door | FAQ, Leren

De lezersvraag van deze week heeft een mogelijk verrassend antwoord. Cursisten doen namelijk lang over hun cursus.
Maar ja, hoe lang is lang?
Mensen doen lang over hun cursus
Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ongeveer 80% van de cursisten raadpleegt de cursus een jaar na afronding nog steeds. De meeste cursisten doen ongeveer een les per week. Tel daar een paar weekjes bij op en gemiddeld genomen zijn de cursisten na ongeveer 16 weken (4 maanden) klaar met hun cursus.
Na de cursus begint het echt
Het leuke is, dat het dan vaak pas begint. Cursisten passen nieuwe dingen toe in hun leven, veranderen dingetjes en dingen, bespreken dingen met hun partner en gezin en passen hun levensstijl vaak stap voor stap aan. Na een aantal weken krijgen cursisten behoefte om de lesstof van de cursus opnieuw te bekijken. Om dingen op te zoeken. Nog eens te lezen. Te herhalen. Hun geheugen op te frissen. Ook worden de oefeningen dan vaak nog een keer gedaan.
Doorgaan met je leven
Vervolgens pakken cursisten de draad van hun leven weer lekker op. En of ze willen meer stappen zetten in hun leven en bekijken de cursusinhoud opnieuw. Of ze kakken een beetje in, want jawel dat gebeurt ook en pakken de cursus op als reminder.
Wat vinden cursisten eigenlijk van de cursussen?
Het merendeel van de cursisten vindt de cursus leerzaam, leuk en confronterend. Een klein deel van de cursisten doet na afronding niets meer met de cursus. 1 cursist gaf aan ontevreden te zijn, omdat de cursussen soms met korting worden aangeboden en je geen geld terugkrijgt als je meer betaald hebt. Alle overige cursisten hebben aangegeven de cursus waardevol te vinden en daadwerkelijk  veranderingen in hun leven te hebben doorgevoerd. Opmerkelijk hierbij is dat het om vaak echt grote levensstijlveranderingen gaat.

Vraag het Lerenaandekeukentafel.nl

Stuur een e-mail naar jolanda@lerenaandekeukentafel.nl. en wie weet, zie je jouw vraag terug in deze rubriek.

Volg Lerenaandekeukentafel.nl

Je houdt toegang tot de cursus (lifetime membership)

en kunt er dus net zo lang over doen als jij wilt.

Social media

Delen is houden van!