Zo leef je je allermooiste leven

Zo leef je je allermooiste leven

door | Geluk, Persoonlijke ontwikkeling

Je mooiste leven leven is makkelijk gezegd. Maar is dat ook wel zo makkelijk gedaan? Hoe doe je dat eigenlijk, je mooiste leven leven? En dat is toch zeker niet voor iedereen hetzelfde, dat mooiste leven? Vandaag geef ik je universele levenswetten waarmee ook jij jouw mooiste leven leeft.
Wat is dat eigenlijk, je mooiste leven?
Het leven van je mooiste leven is voor iedereen anders en heel persoonlijk. Schrijf je dromen op en ga voor jezelf na wat het leven van je mooiste leven voor jou inhoudt. Wat wil je in en met dit leven? Het gaat hierbij echt om jouw dromen, wensen en verlangens. Je kunt namelijk nooit het mooiste leven van iemand anders leven. Dat werkt natuurlijk niet. Dat je bijvoorbeeld een hondenkennel begint terwijl je bang bent voor honden. Of dat je een wereldreis maakt terwijl je het liefst thuis blijft. Gaat em niet worden, dat is duidelijk.
Wat als je partner andere dromen heeft?
Zeer regelmatig krijg ik de vraag hoe je het best om kunt gaan met een partner die (volledig) andere levensdromen en wensen heeft. Lastig, maar zeker niet onoverkomelijk.
Leven vol compromissen
Hoe je met jouw dromen en wensen omgaat als die heel anders zijn dan die van je partner, is uiteraard aan jou. Vaak worden compromissen gezocht en ook gevonden. En zolang jij en je partner daar allebei blij mee zijn, is dat prima. Mijn persoonlijke ervaring in mijn eerste huwelijk is dat ik op een gegeven moment een leven vol compromissen leidde, met als gevolg dat mijn ex-echtgenoot en ik allebei steeds meer ons eigen leven gingen leiden. Een leven waar de ander geen deel van uitmaakte. Ik ben gescheiden omdat ik op een gegeven moment niets meer samendeed met mijn ex en hij dingen deed waarmee ik het uitdrukkelijk oneens was. Een scheiding is dan onvermijdelijk. Maar dat is lang niet altijd het geval! Kijk naar wat nog wel werkt en wat jij en je partner nog wel gemeen hebben. Zorg ervoor dat de compromissen niet de overhand krijgen in je leven; je wilt tenslotte geen half leven leven.
Leven zonder compromissen
Een partner die dezelfde dromen heeft als jij, is prettiger en heel mooi meegenomen kan ik uit ervaring zeggen. Martin en ik hebben dromen, wensen en doelen en dat is makkelijk. Je hoeft elkaar niets uit te leggen over de dromen die je hebt, hoeft geen compromissen te sluiten en om het maar even in zwaar banale managementtaal te zeggen; de neuzen staan dezelfde kant op.
Universele wetten des levens
Voor het leven van je mooiste leven maakt het geen bal uit of je wel of geen compromissen moet sluiten met een eventuele partner of wie dan ook. Voor het leven van je mooiste leven gelden deze universele wetten des levens.
Zo leef je je mooiste leven
1. Weet wat je wilt
Weet wat je dromen, wensen en verlangens zijn, werk ze uit, zoek alternatieven indien nodig en maak een plan. En jawel, dat kan heel goed een financieel plan en/of een zoveeljarenplan zijn.
2. Zorg voor een gezonde dosis zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen geeft je de vleugels die je nodig hebt om te durven vliegen.
3. Leef je eigen leven
Blijf dicht bij jezelf en je eigen gevoel. Prima om je te laten leiden door anderen, maar laat anderen niet voor of over jou beslissen. Jij bent de baas van jouw leven. Leven zoals een ander dat van je verwacht, maakt ongelukkig.
4. Maak keuzes en focus op je doel
Al je keuzes hebben consequenties. Hou daar rekening mee bij alles wat je doet. Als je over vijf jaar schuldenvrij wilt zijn, sluit je nu geen lening voor een nieuwe auto af. Wil je volgend jaar zonder lening een andere caravan kopen, dan zul je daar nu voor moeten sparen. Wil je over twee jaar op reis naar USA? Mogelijk is de consequentie dat je dan volgend jaar niet op reis kunt. Als je focust op je doel, is het vaak makkelijker de voor jou juiste keuzes te maken.
5. Toon je gevoelens
Onderdruk je gevoelens niet. Ze horen bij jou en je leven, ook en zelfs als jij ze negatief of niet leuk vindt. Accepteer en laat los. Laat mensen weten dat je ze leuk, lief en mooi vindt. Geef complimenten. Vind jezelf een toffe peer. Toon je emoties en je leven wordt een stuk leuker en vooral echter, omdat het gelijkgestemden aantrekt. En nee, het kan mij niets schelen als mensen mij een jankerd vinden omdat ik altijd moet huilen tijdens All you need is love.
6. Ontwikkel een positieve levenshouding
En hoe positief ingesteld je ook bent, je levenshouding kan altijd nog positiever. Realiseer je dat negativiteit negativiteit aantrekt en positiviteit positiviteit. En dat is echt waar! Je trekt gelijkgestemden aan. Dus wat kies jij in je leven?
7. Wees dankbaar
Het lijkt een beetje een dooddoener; dankbaarheid. Maar voor mij persoonlijk is dankbaarheid onvoorstelbaar belangrijk en de grote voorwaarde voor een gelukkig en rijk leven. Wees dankbaar voor het feit dat je leeft, voor wat je lichaam voor je doet, voor je gezondheid, partner, dieren, huis, dat je in een veilig land als Nederland leeft, voor je fiets, je gieter, dat je online boodschappen kunt doen.
8. Doe wat je echt leuk vindt
En doe zo min mogelijk dingen waaraan je een hekel hebt. Natuurlijk horen minder leuke dingen doen ook bij het leven, maar als je te vaak te veel dingen doet die je niet leuk vindt, word je chagrijnig. En het is maar dat je het weet;  chagrijn zorgt voor venijn!
9. Leef vanuit je hart
Je hart liegt nooit. Doe wat je hart je ingeeft, wat je leuk en belangrijk vindt. Ongeacht wat andere mensen ervan vinden. Wil je huppelend over straat? Doen! Touwtje springen, zoethout eten, een kleurplaat kleuren, sneakers onder een mantelpakje dragen, zonder jas naar buiten en/of poffertjes bakken in het bejaardenhuis? Ik zeg doen! Leven vanuit je hart zorgt voor blijdschap, plezier, energie, een licht en vrolijk leven, geluk en heel heel heel veel (te) gekke leukigheid in je leven.
10. Leef vandaag
Blijf niet hangen in het verleden, hoe erg het ook was. Realiseer je dat je nooit en te nimmer iets uit het verleden kunt veranderen. Gisteren is geweest, morgen is er nog niet en dussss heb je alleen het nu.
11. Heb lief
Hou van jezelf, hou van je partner en kinderen, van de wereld en hou van het leven. Ik hou van het leven en het leven houdt van mij! Heb lief.
12. Zorg voor goede relaties
En nee, je hoeft niet met de hele wereld bevriend te zijn en iedereen leuk te vinden. Ook als introverte einzelgänger kun je waardevolle en betekenisvolle relaties hebben met anderen. Neem afscheid van mensen die niet langer bij jou en je leven passen (contact verbreken kan een heel goede beslissing zijn) en zorg dat de relaties die je koestert, oprecht, kwetsbaar, warm en diepgaand (kunnen en mogen) zijn. De belangrijkste relatie die je ooit zult hebben is die met jezelf. Zorg daarom goed voor jezelf!
13. Vraag hulp
Als je hulp nodig hebt. Onnodig lang doormodderen met wat dan ook is onnodig. Er zijn echt heel veel mensen die jou graag willen helpen. Vraag hulp als je hulp nodig hebt en je zult zien dat het waar is.
14. Maak van een olifant een mug
Relativeer, zie geen problemen die er niet zijn. Maak sowieso niet overal een probleem van. Aan jou de keuze om een leuke of minder leuke dag te hebben.
15. Sta jezelf toe om gelukkig te zijn
Gun jezelf al het geluk, succes en de liefde van de wereld. Heel vaak zie ik mensen in mijn omgeving die zichzelf geen geluk gunnen. Jammer, omdat je jezelf daarmee echt tekort doet. Gooi je zelfdestructiviteit nu in de vuilnisbak en wees gelukkig, je verdient het!
16. Leef!
Doe wat je wilt, leef je mooiste leven, vang je dromen en laat je hierbij nooit en te nimmer beperken of belemmeren door anderen. Anderen leven hun leven, jij leeft het jouwe. Wees lief en zorg goed voor anderen, maar nog beter voor jezelf. Maak de wereld iedere dag een beetje vrolijker en mooier, wees een voorbeeld, inspireer en motiveer, maak van geluk je hoofdprioriteit en vooral leef je mooiste leven!
Kun jij hulp gebruiken bij het leven van je allermooiste leven?
Dan is zo’n leuke en leerzame online cursus echt iets voor jou!  

Hou van jezelf

Leer:

 • Positief naar jezelf en je lichaam kijken.
 • Ontdekken wat je ècht wilt in en met je leven.
 • Omgaan met verwachtingen en kritiek van anderen.
 • Jezelf accepteren zoals je bent.

Vergroot je zelfvertrouwen

Leer:

 • Hoe je blijvend meer zelfvertrouwen krijgt.
 • Je dromen waarmaken, inclusief concreet stappenplan.
 • Omgaan met tegenslag.
 • Jezelf zijn in alle omstandigheden.

Leef positief

Leer:

 • Een positieve levenshouding ontwikkelen.
 • Technieken en methoden om negatieve gedachten te sturen.
 • Wat je wilt bereiken in het leven.
 • Je leven zinvol maken en betekenis geven.

‘The older I get, the more I understand that it is okay to live a life

other people don’t understand’

 

Delen is houden van!