Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

door jan 17, 2019Gezondheid, Zelfliefde

Goed voor jezelf zorgen, het klinkt zo logisch. Zo eenvoudig ook. Toch valt het in de praktijk helemaal niet mee om echt goed voor jezelf te zorgen. Iedere keer neem je het je weer voor. Morgen, morgen begin ik ècht. En altijd komt er weer een morgen… Hoe je vanaf nu wel goed voor jezelf gaat zorgen, lees je hier.

 

Goed voor jezelf zorgen is helemaal niet zo makkelijk

Goed voor jezelf zorgen, het klinkt zo logisch. Zo eenvoudig ook. Toch valt het in de praktijk helemaal niet mee om echt goed voor jezelf te zorgen. Iedere keer neem je het je weer voor… Morgen ga ik ècht goed voor mezelf zorgen. Vanaf maandag ga ik echt op tijd naar bed. Na het weekend ga ik echt gezond eten, hardlopen, meer rust nemen, vaker zelf koken, de natuur in, naar de dokter, groene sapjes drinken en vul zelf maar verder in. En toch doen we het niet… Conclusie: goed voor jezelf zorgen is helemaal niet zo makkelijk en het gaat zeker niet vanzelf. Je moet er dingen voor doen en je moet er dingen voor laten.

De voordelen van goed voor jezelf zorgen
Om dit keer wel ècht goed voor jezelf te kunnen gaan zorgen, wil ik eerst de voordelen van goed voor jezelf zorgen met je bespreken.

Goed voor jezelf zorgen zorgt ervoor dat je

>> Je gelukkig voelt.

>> Beter voor anderen kunt zorgen.

>> Beter kunt omgaan met problemen en tegenslag.

>> Beter opgewassen bent tegen de  rompslomp van alledag.

>> Vrolijker en blijer bent.

>> Minder snel geïrriteerd bent.

>> Je uitgeruster voelt.

>> Fitter, vitaler en energieker bent.

>> Je meer ontspannen voelt.

>> Je gezonder voelt.

>> Uithoudingsvermogen toeneemt.

>> Zelfvertrouwen vergroot.

>> Veel meer plezier hebt in het leven.

Kortom; je voelt je beter en vrolijker als je goed voor jezelf zorgt. Bovendien kun je daardoor (nog) beter voor anderen zorgen, ben je beter bestand tegen de hectiek en toestanden van alledag en het is bovendien hartstikke leuk!

Valkuil

De belangrijkste reden dat we niet (altijd) goed (genoeg) voor onszelf zorgen, is dat we mens zijn. Mens… Mensen zijn nu eenmaal geen vooraf ingeprogrammeerde machines die volgens schema om 12.30 uur bloemkoolsoep eten. Of iedere dag quinoa omdat dat zo gezond is. Welnee! We willen af en toe poffertjes! En jawel, ook nog met roomboter en poedersuiker. Of brownies, warme chocolademelk met slagroom, toastjes met brie en zalmsalade en mijn persoonlijke favoriet patat met mayo. Enne, vandaag regent het, dus ga ik echt niet buiten hardlopen of fietsen. Het is trouwens veel te laat om naar de sportschool te gaan. En ik ben echt te moe om het weekend ook nog te gaan wandelen.  Om deze en nog veel meer soortgelijke redenen lukt het ons niet om altijd goed voor onszelf te zorgen. Hoog tijd om perfectie voor eens en voor altijd in de vuilnisbak te kiepen. Leve de imperfectie en leve het leven! Tjsa, hoor eens, goed voor jezelf zorgen moet wel leuk blijven.

Daarom lukt het je nu wel

Wat een opluchting hè? Je hoeft niet perfect te zijn en je hoeft niet 100% gezond te leven. Juist niet! Goed voor jezelf zorgen betekent vooral ook dat je plezier maakt, je een leuk leven hebt en je leeft vanuit je hart en je authentieke zelf bent. En daarom lukt het je nu wel om goed voor jezelf te gaan zorgen!

Goed zorgen voor jezelf? Zo doe je dat!
En begin vandaag nog!

Download hieronder je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat.

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus wekelijks tips & inspiratie met leuke levenslessen, boekentips, recepten, speciale kortingsacties en nieuws van Lerenaandekeukentafel.nl en Jolandatoet.nl.

Social media

Delen is houden van!