Het verhaal van de pop en de vlinder

Het verhaal van de pop en de vlinder

door | Bewustwording, Persoonlijke ontwikkeling

Vandaag het wijze verhaal van de pop en de vlinder. Alles heeft tijd nodig. En alles heeft zijn eigen tijd… Haast je niet en lees dit indrukwekkende verhaal.
Er was eens…
Er was eens een lief en aardig meisje. Ze woonde aan de rand van een groot bos. Ze voelde zich zeer begaan met het bos en de dieren die daarin woonden.

Op een dag zag het meisje rupsen in het bos. Heel veel rupsen. Ze vraten zich tonnetje rond. Het meisje zag hoe de rupsen ronder en lomer werden. De rupsen werden groter en dikker en pasten niet meer in hun vel; daarom vervellen ze.

Na vijf keer vervellen komt er geen rups meer uit het velletje, maar een pop; een vlinderhuisje. Het meisje gaat iedere dag naar de poppen om te kijken hoe het met ze gaat. Van de buitenkant zie je niet veel.
Tot het meisje op een dag een vreemd geluid hoort; een soort gekraak. Een prachtige vlinder verschijnt uit een van de pops. ‘Wat mooi!’ denkt het meisje.

Als het meisje ziet hoeveel moeite het de vlinders kost uit hun pop te komen, voelt ze mededogen en medelijden. Misschien zijn de vlinders nog niet sterk genoeg, zijn hun tandjes nog niet scherp of de vleugeltjes onvoldoende ontwikkeld om moeiteloos en zonder pijn uit hun pop te komen.

Het meisje wil de vlinders helpen. Voorzichtig pakt het meisje een pop op en maakt deze open. Tot haar grote schrik is de vlinder nog helemaal niet volgroeid! De vleugels van de vlinder zijn nog niet klaar om mee te kunnen vliegen. De vlinder gaat dood.

Het meisje huilt van verdriet en spijt om de prachtige vlinder die nooit zijn vleugels kon uitslaan. Door haar. Doordat zij zich had bemoeid met de natuur. De vlinder geen tijd had gegeven te groeien en zich verder te ontwikkelen.

De moeder van het meisje troost haar; want wat het meisje geleerd heeft zal ze de rest van haar leven niet meer vergeten. Zo bijzonder is deze les. Alles en iedereen in het leven heeft tijd nodig om te groeien, tot ontwikkeling te komen en te bloeien.  Zijn of haar eigen tijd.

‘Time has a wonderful way of showing us

what really matters in life’

Gratis e-book Laat je dromen uitkomen
Onze dromen leven, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat in de huidige hectische stressvolle tijd? Je leest het in Laat je dromen uitkomen.
Social media

Delen is houden van!